azoy

أضض ال 2021 2021 XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX - - - - - - - - - - - أ - - XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMXي ش oyoyoy Yiddish (ah-ZOI) Pernyataan definitif anu hartosna "sahingga," "sapertos kitu," atanapi "éta kumaha éta." Nalika azoy dijantenkeun patarosan, éta népakeun mamang, sapertos "Leres?" atanapi "Naha kitu?" int. kecap panganteur…

azoy Maca deui "

avodah

avodah n. Ibrani (ah-voh-DAH) Sacara harfiah, "Layanan Ilahi." Dina Pirke Avot, aya tulisan yén dunya nangtung dina tilu pilar: Torah; gemilut hasadim, kalakuan kahadéan ka sasama urang; sareng avodah, palayanan sareng ibadah ka Gusti. 2. Avodah Bagian unik tina jasa Musaf di Yom Kippur, solat Avodah ngajelaskeun…

avodah Maca deui "

aveilut

aveilut n. Bahasa Ibrani (ah-vay-LOOT) Taun duka, anu hukumna dititah ku hukum Yahudi ngan ukur pikeun maotna kolot; éta dianggap perpanjangan tina mitzvah pikeun "ngahargaan indung anjeun sareng bapak anjeun." Sacara tradisional, barudak almarhum hadir dina jasa unggal dinten pikeun maca Kaddish. Salami waktos ieu, jalma duka henteu didatangan…

aveilut Maca deui "

Av

Av n. Bahasa Ibrani (AV) Bulan kalima dina kalénder Yahudi, biasana pakait sareng Juli atanapi Agustus. kecap barang Eisenberg, J., Scolnic, E., & Jewish Publication Society. (2001). Kamus JPS kecap-kecap Yahudi. Langkung 1000 entri pikeun liburan Yahudi sareng acara siklus kahirupan, budaya, sajarah, Alkitab sareng téks suci anu sanés, sareng ibadah. Unggal éntri ...

Av Maca deui "

aufruf

aufruf n. Yiddish (AUF-ruff) Sacara harfiah, "nelepon." Pangakuan umum jamaah sareng berkah perkawinan. Di seueur jamaah, duanana panganten pameget disebat kana bimah boh kanggo maca tina Taurat atanapi nyebatkeun berkah sateuacan sareng saatos maca. Di jamaah Ortodok, ngan panganten lalaki anu disebat ...

aufruf Maca deui "

atzilut

atzilut n. Ibrani (ah-tse-LOOT) Dunya tina pancaran Ilahi. Numutkeun tiori Kabbalistic, atzilut mangrupikeun anu munggaran sareng luhur tina opat dunya ayana, anu muncul tina cahaya Ein Sof anu teu aya watesna sareng puncakna di jagad raya jasmani. Dina tingkat ieu, cahaya Ein Sof mancur sareng masih ngahiji sareng…

atzilut Maca deui "

atzei chayim

atzei chayim pl. n. Ibrani (ah-TSAY khigh-YEEM) Sacara harfiah, "tangkal kahirupan." Kutub anu ngagulung Torah dipasang. Ujung-ujung kutub, anu umumna didamel tina kai atanapi gading, tonjolan janten gagang pikeun ngangkat sareng nyandak Taurat teras digulung kana bagian téks anu salajengna. nomina jamak…

atzei chayim Maca deui "

atarah

atarah n. Ibrani (ah-tah-RAH) Pita beuheung hiasan dijahit kana luhur jangkung. Éta nunjukkeun cara jangkungna kedah ditangkep dina taktak. Atarah tiasa sacara bordir rumit sareng tiasa kalebet berkah Ibrani anu didugikeun nalika nempatkeun jangkung. Nalika lalaki dikubur dina jangkungna,…

atarah Maca deui "

Ashrei

Ashrei n. Ibrani (OSH-ray) Sacara harfiah, "bagja aranjeunna." Doa anu responsif dibaca salami dinten-dinten sareng jasa Shabbat. Éta kalebet basa tina tilu mazmur; téma na nyaéta perhatian Allah pikeun manusa. Doa mangrupikeun akrostik; unggal garis dimimitian ku hurup salajengna tina abjad Ibrani kajaba hurup nun. nomina Eisenberg, J., Scolnic,…

Ashrei Maca deui "