azoy

Oferta Elastike në Fibër 2021 Ndihmoni Alijat E Tashme - Oferta Elastammare në Afrikën e Veriut 2021 Ndikimi i Sherbimit në Firmën Azoy int. Jidish (ah-ZOI) Një deklaratë përfundimtare që do të thotë "kështu", "si kështu", ose "kështu është." Kur azoy përdoret si pyetje, ai sjell dyshime, të tilla si "Vërtetë?" ose "A është kështu?" int pasthirrmë

azoy Lexo më shumë »

avodah

avodah n Hebraisht (ah-voh-DAH) Fjalë për fjalë, "shërbim hyjnor". Në Pirke Avot, është shkruar se bota qëndron në tre shtylla: Tevrati; gemilut hasadim, sjellje mirësie ndaj shokut tonë; dhe avodah, shërbimi dhe adhurimi i Zotit. 2. Avodah Një pjesë unike e shërbimit Musaf në Yom Kippur, lutjet e Avodah përshkruajnë

avodah Lexo më shumë »

aveilut

aveilut n Hebraisht (ah-vay-LOOT) Viti i zisë, të cilin ligji hebre lejon vetëm për vdekjen e një prindi; konsiderohet si një zgjatim i mitzvah për të "nderuar nënën dhe babanë tuaj". Tradicionalisht, fëmijët e të ndjerit marrin pjesë çdo ditë në shërbime për të recituar Kaddish. Gjatë kësaj kohe, vajtuesit nuk duhet të vizitojnë

aveilut Lexo më shumë »

Av

Av n. Hebraisht (AV) Muaji i pestë në kalendarin hebre, zakonisht korrespondon me korrikun ose gushtin. emër Eisenberg, J., Scolnic, E., & Jewish Publication Society. (2001). Fjalori JPS i fjalëve hebraike. Mbi 1000 shënime për festat hebraike dhe ngjarjet e ciklit të jetës, kulturën, historinë, Biblën dhe tekste të tjera të shenjta dhe adhurimin. Çdo hyrje

Av Lexo më shumë »

aufruf

aufruf n Jidish (AUF-ruff) Fjalë për fjalë, "thërret". Njohja dhe bekimi publik i një kongregacioni për një martesë. Në shumë kongregacione, nusja dhe dhëndri thirren në bimah ose për të lexuar nga Tevrati ose për të recituar bekimet para dhe pas leximit. Në kongregacionet ortodokse, thirret vetëm dhëndri

aufruf Lexo më shumë »

atzilut

atzilut n Hebraisht (ah-tse-LOOT) Bota e prejardhjeve Hyjnore. Sipas teorisë kabalistike, atzilut është e para dhe më e larta nga katër botët e ekzistencës, të cilat dalin nga drita e pafund e Ein Sof dhe kulmojnë në universin fizik. Në këtë nivel, drita e Ein Sof rrezaton dhe është akoma e bashkuar me

atzilut Lexo më shumë »

atzei chayim

atzei chayim pl. n Hebraisht (ah-TSAY khigh-YEEM) Fjalë për fjalë, "pemë të jetës". Shtyllat në të cilat është bashkangjitur një rrotull Torah. Skajet e shtyllave, të cilat zakonisht janë prej druri ose fildishi, dalin jashtë për të shërbyer si doreza për ngritjen dhe bartjen e Tevratit dhe rrokullisjen e saj në pjesën tjetër të tekstit. emër në numrin shumës …

atzei chayim Lexo më shumë »

atarah

atarah n Hebraisht (ah-tah-RAH) Shirit dekorativ i qepur në majë të një teliti. Ai tregon mënyrën se si duhet të hidhet një tallit mbi supe. Atarah mund të jetë e qëndisur me hollësi dhe mund të përfshijë bekimin hebraik që lexohet kur vendosni një parzmore. Kur një burrë varroset në sheshin e tij, the

atarah Lexo më shumë »

Ashrei

Ashrei n. Hebraisht (rrezet OSH) Fjalë për fjalë, "të lumtur janë ata". Një lutje e përgjegjshme e recituar gjatë shërbimeve të përditshme dhe Shabatit. Ai përfshin gjuhë nga tre psalme; tema e tij është shqetësimi i Zotit për njerëzimin. Namazi është akrostik; secila rresht fillon me shkronjën tjetër të alfabetit hebraik përveç letrës murgeshë. emër Eisenberg, J., Scolnic,

Ashrei Lexo më shumë »