azoy

أض 2021 2021ر XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMXت - - - XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX تأ azoyoy oyoy azoyoyoy azoy int. Yiddish (ah-ZOI) Pranyatan definitif sing tegese "mangkene," "kaya ngono," utawa "kaya ngono." Nalika azoy digunakake minangka pitakon, mula bakal mangu-mangu, kayata "Tenan?" utawa "Apa ngono?" int interjeksi…

azoy Read More »

avodah

avodah n. Ibrani (ah-voh-DAH) Secara harfiah, "Layanan ilahi." Ing Pirke Avot, ditulis manawa jagad iki ngadeg ing telung pilar: Torah; gemilut hasadim, tumindak kabecikan marang sapadha-padha; lan avodah, ngabdi lan nyembah marang Gusti Allah. 2. Avodah Bagéan unik saka layanan Musaf ing Yom Kippur, pandonga Avodah nggambarake…

avodah Read More »

aveilut

aveilut n. Ibrani (ah-vay-LOOT) Taun kasusahan, sing ukum saka ukum Yahudi mung kanggo matine wong tuwa; iku dianggep minangka tambahan saka mitzvah kanggo "ngurmati ibumu lan bapakmu." Biasane, bocah-bocah almarhum nekani layanan saben dina kanggo maca Kaddish. Sajrone wektu iki, wong sing sedhih ora dikunjungi…

aveilut Read More »

Av

Av n. Ibrani (AV) Wulan kaping lima ing tanggalan Yahudi, umume cocog karo wulan Juli utawa Agustus. jeneng Eisenberg, J., Scolnic, E., & Masyarakat Penerbitan Yahudi. (2001). Kamus JPS tembung Yahudi. Luwih saka 1000 entri kanggo preinan Yahudi lan acara siklus urip, budaya, sejarah, Alkitab lan teks suci liyane, lan ibadah. Saben entri…

Av Read More »

aufruf

aufruf n. Yiddish (AUF-ruff) Secara harfiah, "nelpon." Pengakuan umum ing jemaah lan berkah kanggo bebrayan. Ing pirang-pirang jemaah, penganten kekalih diundang menyang bimah kanggo maca saka Torah utawa maca berkah sadurunge lan sawise maca. Ing jemaat Orthodok, mung panganten lanang sing diarani…

aufruf Read More »

atzilut

atzilut n. Ibrani (ah-tse-LOOT) Jagad emanasi Ilahi. Miturut teori Kabbalistic, atzilut minangka sing pertama lan paling dhuwur saka papat jagad sing ana, sing muncul saka cahya Ein Sof sing tanpa wates lan pungkasane ana ing jagad fisik. Ing level iki, cahya Ein Sof sumunar lan isih ana manunggal karo…

atzilut Read More »

Ashrei

Ashrei n. Hebrew (OSH-ray) Secara harfiah, "padha begja." Donga sing responsif diwaca sajrone saben dina lan Shabbat. Kalebu basa saka telung mazmur; tema kasebut yaiku keprigelan Allah tumrap manungsa. Pandonga kasebut minangka akrostik; saben baris diwiwiti kanthi huruf sabanjure abjad Ibrani kajaba huruf nun. jeneng Eisenberg, J., Scolnic,…

Ashrei Read More »